Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно явление откъм кормилото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно явление откъм кормилото

Колеги от скоро забелязах нещо много интересно във автомобила. Когато запаля сутрин или изобщо като е студена и ако дам пълен ляв или десен започва да ми свири хидравликата. Обаче интересното е друго като съм вътре и като подам гас се чува в кормилото все едно тече вода. Предполагам че чувам циркулацията на хидравличното масло но защо толкова силно все едно някои е забил маркуч и шурти вода.Като загрее се оправя.
    Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
    LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
    Alfa 75 2.0
    EX

Смени си маслото, на хидравликата е ATF иначе скоро може да правиш рейка.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Смени си маслото, на хидравликата е ATF иначе скоро може да правиш рейка.
      и да добавя-виж си и нивото на маслото
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

хм, на служебната баничарка (берлинго 1.9д) има нещо подобно откак я купихме... (2г , 50к км)...
        засега: но проблем
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Маслото е ново AKSO T.A.S.A. червено на цвят и нивото му е супер гледах го 10 пъти поне. Обаче като беше по топло времето нямах тия шумове, сега откакто почнаха студовете започна и тая чудесия.
          Alfa 75 2.0
          EX

Comment

може да не се е обезвъздушило като хората. на запален двигател на място завърти волана няколко пъти пълен ляв пълен десен и някой друг през това време да гледа дали в казанчето излизат мехурчета/пяна/ и да не прелее.
            точка

Comment

Според мен е съвпадение на две явления,ти чуваш най-вероятно циркулацията на водата в парното,тази на маслото в хидравликата няма как да я чуваш
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колега преди малко гледах EPER и май наистина няма логика да чувам маслото на хидравликата. Но ако чувам охладителната течност защо точно от към клаксона.И защо като загрее се оправя.Преди време сипвах една течност за спиране на течове, дали е възможно да се е наслоила и да затруднява преминаването на антифриза. Иначе пък имам парно.
                Alfa 75 2.0
                EX

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
                  Колега преди малко гледах EPER и май наистина няма логика да чувам маслото на хидравликата. Но ако чувам охладителната течност защо точно от към клаксона.И защо като загрее се оправя.Преди време сипвах една течност за спиране на течове, дали е възможно да се е наслоила и да затруднява преминаването на антифриза. Иначе пък имам парно.
                  Има вероятност да има задръствания в системата,нормално е като загрее да спира да се чува
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
                    Всяка една такава добавка е бомба със закъснител, независимо къде и за какво е сипана. Върхът на сладоледа са добавките за промиване на маслената система при тях дори може да ти блокира мотора. От тук нататък не се знае какво още свръх естествено ще се случи.
                    Според ме да се чува скърцане при пълен волан е нормално, тъй като тогава хидравличната помпа се натоварва най-много и ремъка приплъзва. Това че не го чуваш при другия пълен волан може да говори за кофти реглаж след смяна на накрайници.
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Днес разпилях цялата охладителна система, махнах дори и радиаторчето на парното. Промих всичко добре и ефекра беше никакъв. След като запалих и като подавам гас на място дори и без да въртя волана отпред откъм клаксона се чува все едно тече вода вътре.Е гати ситуацията грозна.
                      Alfa 75 2.0
                      EX

Comment

Чудото е установено както каза колегата Mury чува се циркулацията на антифриза по маркучите на парното. И понеже единия е опряна на една пластмаса пози шум се предава по цялото табло и се чува отпред. Обаче следващия ми въпрос е . Има ли място от където може да се обезвъздушава системата , защото имам чувството че за да се чува как върви антифриза по маркучите, в системата е останал въздух.
                        Alfa 75 2.0
                        EX

Comment

Working...
                        X